Amerikabåtene i våre hjerter”Den store boken om amerikabåtene” har fått enestående god omtale i mediene. Her er et lite knippe av uttalelsene:Bergensavisen
”En godt fortalt, velredigert og viktig bok om de norske amerikabåtene. Et stort pluss for det rike bildematerialet” (Bergensavisen).


Dagbladet
”Amerikabåtene i våre hjerter! I boka gjenskaper Yngvar Holm livet om bord, ikke minst ved hjelp av de mange bilder” (Dagbladet).


Dagens Næringsliv
”Suksess til sjøs. En stor samling bilder og historier fra de første amerikabåtene forlot Bergen i 1913. Til sammen seilte åtte skip mellom Oslo-Kristiansand-Stavanger-Bergen og New York” (Dagens Næringsliv).


Bergen Byavis
”Amerikabåtene har nå fått sitt fargerike ”festskrift”. Dette er en bok som vi tror vil gjenoppvekke gamle minner hos flere” (Bergen Byavis) .


Dagsavisen
”En hyllest til alle som jobbet om bord i amerikabåtene”.


Bergens Tidende
”Holm skriv om båtane, men han skriv endå meir om sjøfolka, dei som arbeidde om bord, og om passasjerane. Han tek også eit historisk overblikk og minner om kor viktig det var å skaffa den unge nasjonen eit eige transatlantisk samband i konkurranse med Sverige, Danmark og England”. (Bergens Tidende).


Telefoten
”Det ser ut til at forfatteren har fått en INNERTIER! Det relativt tørre stoffet er piffet opp med flere sjeldne fotografier, anekdoter, avisutklipp og faktastoff – noe som bidrar til å gjøre boken interessant og lett å lese”. (Talefoten bydelavis).


Fædrelandsvennen
”Minnebok for de innfødte: Den store boken om amerikabåtene. Den er skrevet av en mann med fartstid og dermed grundig kjennskap til forholdene om bord”. (Fædrelandsvennen).


Stavanger Aftenblad
”Yngvar Holms bok om de store passasjerbåtene som var hele nasjonens stolthet, inneholder et vell av bilder og utrolig mye stoff for alle båtinteresserte.” (Stavanger Aftenblad).


Loggen – sjømannsforbundets blad


”Praktverk om amerikabåtene. En hyllest til de mange tusen sjøfolk som i årenes løp tjenestegjorde på dekk, i maskin og restaurasjonen for at passasjerene skulle fraktes trygt og trives på overfarten til Amerika. Dette er gaveboken til alle som fortsatt minnes de legendariske amerikabåtene. Den er spekket med fakta, lettlest og full av anekdoter og historier fra livet om bord og i land.”. (Loggen – sjømannsforbundets blad).


VG
”Mange vil lese om amerikabåtene. Det var i sin tid rene folkeforlystelsen når skipene la til kai i Oslo. De aller fleste har et slags forhold til amerikabåtene, enten det var som mannskap, passasjer, emigrant eller man bare møtte frem på brygga for å se skipene komme og gå. Også i sommer (2005) har to av de aller siste amerikabåtene vært på Oslo-visitt, men nå som cruiseskip med navn som ”Saga Rose” og ”Saga Ruby”. (VG).


Nordre Aker Budstikke
”Historien om båtene som seilte over atlanteren er fascinerende”. (Nordre Aker Budstikke).
Dagbladet
Vi kunne fortsatt å gjengi lignende presseuttalelser, men la oss avslutte med Dagbladets profilerte medarbeider Fredrik Wandrup, som over to helsider i avisen 25. juli 2005 skriver om ”Sjøveien til det lovede land”. Her er noen smakebiter fra Wandrups grundige analyse og anmeldelse av ”Den store boken om amerikabåtene”:

”Nå kommer den allsidige Yngvar Holm med den definitive boka om fenomenet amerikabåtene. Hans fortelling om Amerikalinjen er blitt en vaskekte coffee-table book, et verk å bla i, studere nøye, lese litt her og litt der. Her er alt fra tegninger av snitt gjennom de forskjellige båtene til snap shots fra livet om bord. Her er sanger og dikt, annonser og notiser, avisutklipp og ukebladforsider. Til sammen en omfattende blanding av scrap book og fotoalbum – skrevet på fotfolkets premisser, enten det nå gjelder passasjerer eller sjøfolk. Alt fra kapteinens tunge ansvar til oppfinnsomme måter å smugle sigaretter på er omfattet med den samme nysgjerrige glød fra forfatterens side. En fargerik og billedsterk bok om et kapittel i norsk sjøfartshistorie”.Til salgs hos landets bokhandlere”Den store boken om amerikabåtene – nasjonens maritime stolthet” av forfatteren Yngvar Holm, er utgitt på det maritime Edvard’en Forlag A/S i Bergen. Den er på 175 sider i stort format, innbundet og med flere hundre fotos, tegninger og andre illustrasjoner i farger og svart/hvitt. Boken koster 348 kroner og har ISBN-nummer 82-996495-4-4